Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ




ΚΕΙΚ    ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


     Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε κάποια υλικά και να μην ξέρετε τι να φτιάξετε? Ε... εγώ αυτό έπαθα. Είχα μερικές μπανάνες που χαλάγανε και αλεύρι. Η ιδέα ενός διαφορετικού κέικ μου μπήκε στο μυαλό!!!! Ψάχνοντας στο διαδύκτιο  βρήκα πολλές συνταγές, αυτή όμως που τελικά διάλεξα μου φάνηκε αρκετά εύκολη, με εύκολα υλικά! Την δοκίμασα, έκανα μερικές παρεμβάσεις και σας την παρουσιάζω!!



ΥΛΙΚΑ:


500 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
2 γλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (προτιμείστε ελαφρύ λάδι που χρησιμοποιούμε στο τηγάνισμα)
250 γρ κουβερτούρα (125γρ. για τη γέμιση & 125 γρ. για την κάλυψη)
2 μεγάλες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  1.  Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2.  Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  3.  Βάζουμε 250 γρ. αλέυρι και χτυπάμε καλά.
  4.  Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  5.  Αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ και βάζουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα.
  6.  Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε  προσεχτικά (αν θέλετε μπορείτε να τις λιώσετε και να τις ανακατέψετε με την υπόλοιπη ζύμη). Από πάνω ρίχνουμε 125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια.
  7. Χύνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κεικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά.
  8. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις βγει το κεικ με τη βοηθεια ενός κουταλιού ή πινέλου καλύπτουμε όλο το κεικ με σοκολάτα.
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου