Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!!

 
       Πριν λίγο καιρό, σε ένα εστιατόριο θαλασσινών, δοκίμασα ένα εξαιρετικό μυδοπίλαφο! Αμέσως άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για συνταγές που φαινόντουσαν σχετικές με αυτό που είχα δοκιμάσει. Όσες βρήκα ήταν με κόκκινη σάλτσα, ενώ αυτό που είχα δοκιμάσει ήταν λευκό. Έτσι έκανα μια μίξη και η δοκιμή ΠΕΤΥΧΕ!!!!!
 
 

ΥΛΙΚΑ:

1 σακουλάκι μύδια (630 γρ. χωρίς πάγο)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
μισό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 & 2/3 κούπες του τσαγιού ρύζι μπλού μπόνετ
αλάτι, πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

           Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε το κουταλάκι σκόρδο και ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε και τα μύδια, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Τα μύδια θα βγάλουν υγρά οπότε μπορείτε να τα τσιγαρίσετε αρκετά (5 λεπτά σίγουρα). Σβήνετε με κρασί και αφού εξατμηστεί το αλκοόλ, ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά. τα αφήνετε να βράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα προσθέτωντας νερό κάθε φορα που βλέπετε οτι το πίνει.
 
 
 
 
      Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βράσει προσθέτωντας κάθε φορά νερό ωστε να μην κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμο και το ρύζι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση για να ενσωματωθεί η κρέμα και όταν πια έχει τραβήξει αρκετά το βγάζουμε από τη φωτιά. Θέλουμε να μείνει ζουμερό, οπότε μην το αφήσετε να πιει όλη τη κρέμα. Έτσι και αλλιώς, το ρύζι ρουφάει τα υγρά ακόμα και όταν δεν βράζει. Αφήστε αρκετή σάλτσα όταν το σβήσετε και μέχρι να το φάτε θα έχει τραβήξει πολύ, διαφορετικά θα γίνει λάσπη! Φάτε το ζεστό!
 
 
 
 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου